“PRIRODNJAČKI MUZEJ CRNE GORE JE NA DOBROM PUTU”

Ističemo zadovoljstvo što je prepoznato nastojanje JU Prirodnjački muzej Crne Gore da svoju izložbenu galeriju prilagodi potrebama osoba sa invaliditetom (OSI).

U dnevnom listu “Dan” objavljen je tekst u sklopu prakse studenata druge godine studijskog programa Medijske studije i novinarstvo Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore, pod nazivom “Ustanove kulture (ne)pristupačne za OSI”.

U tekstu se izdvajaju nastojanja Prirodnjačkog muzeja Crne Gore i KIC-a Podgorica da što je više moguće, olakšaju dolazak i kretanje OSI u njihovim prostorijama:

“ . . .pristup izložbenoj galeriji Prirodnjačkog muzeja je u potpunosti dostupan svima koji su zainteresovani da je posjete:

– Raspored eksponata i izložbenog materijala prilagođen je kretanju OSI, tako da imaju pristup cijelom sadržaju izložbe – navode iz Muzeja, prisjećajući se da su prošle godine organizovali izložbu “Priroda na dodir” koja je zadovoljavala sve kreiterijume osoba sa invaliditetom, jer su eksponati imali i zvučna i vizuela objašnjenja, a mogli su se i dodirivati. . .

Cijeli tekst možete pročitati na: https://www.dan.co.me/kultura/ustanove-kulture-ne-pristupacne-za-osi-5121959

Povezani članci