Ministarka nauke i tehnološkog razvoja u posjeti Prirodnjačkom muzeju Crne Gore

Danas je Prirodnjački muzej Crne Gore ugostio Ministarku nauke i tehnološkog razvoja Prof. Dr Biljanu Šćepanović, koja je došla u posjetu sa svojim timom – Tatjanom Radović, šeficom kabineta i Ivanom Lagator iz Odjeljenja za međunarodnu saradnju.

Višesatna posjeta je započeta predstavljanjem dosadašnjeg rada Prirodnjačkog muzeja od strane direktorice Dr Natalije Čađenović. Pošto se muzej podjednako bavi i naukom, kulturom i obrazovanjem, dalje se razgovaralo o problemima i kako ih riješiti, naročito u oblasti naučnih istraživanja i međunarodne saradnje. Veliku podršku u međunarodnoj saradnji Muzej je konstantno imao od strane Ministarstva nauke, a potvrđeno je da će se tako i nastaviti.

Utvrđen je način saradnje i učešća Prirodnjačkog muzeja Crne Gore u predstojećim „Danima nauke i inovacija“ koje će se odigrati od 29. septembra do 2. oktobra.

Ministarka je, sa svojim timom obišla prostorije Muzeja. Naročitu pažnju posvetila je posjeti izložbene Galerije. Istakla je da, i pored toga što Prirodnjački muzej nema svoj izložbeni prostor, obilazak i ovog iznajmljenog ukazuje da je Prirodnjački muzej već dokazao da zaslužuje sopstvenu namjenski izgrađenu zgradu sa izložbenom galerijom. Ulaganja u iznajmljeni prostor, kako materijalna tako i radna, nikada ne mogu biti rentabilna kao ulaganja u sopstveni prostor.

 

Dr Marko Karaman, Podgorica, 2. septembar 2022.

 

Povezani članci