USPJEŠNA REALIZACIJA „EVROPSKE NOĆI ISTRAŽIVAČA“ PO 11. PUT

U sportskoj sali gimnazije “Slobodan Škerović”, Podgorica u petak 29. septembra održana je manifestacija „EVROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA“ u organizaciji Prirodnjačkog muzeja Crne Gore i Fondacije za promovisanje nauke – PRONA.

Aktvinosti učesnika, prezentacije, ogledi i radionice su započeli od 12h, a svečana ceremonija otvaranja je održana u 18h.

Pozdravne riječi na otvaranju manifestacije učesnicima su uputili šefica delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorka Oana Kristina Popa, direktorica JU Prirodnjački muzej Crne Gore dr Natalija Čađenović i Predsjednik Fondacije za promovisanje nauke Prona, dr Jovan Mirković.

Kako je istakla dr Čađenović, sigurni smo da će i ove godine neki od mlađih posjetilaca, nakon obilaska dešavanja na manifestaciji, odlučiti da svoju profesionalnu budućnost posvete nauci, ako ne mogu tuđu – mogu da oblikuju svoju budućnost. Prirodnjački muzej, i kao jedan od organizatora i kroz svoju edukativnu ulogu, je veoma ponosan što učestvuje u ovim procesima. Nastojaćemo da tako ostane i ubuduće.

Povezani članci