RAZLIKE I SLIČNOSTI NAJČEŠĆIH OTROVNIH I JESTIVIH PEČURAKA KOD NAS – RADIONICE ZA UČENIKE

Iako nije period godine kada u prirodi imamo najpovoljnije uslove za pojavljivanje plodišta gljiva (fruktifikacija), naša izložba “Otrovni i jestivi ukrasi prirode” od samog otvaranja privlači veliku pažnju učenika i njihovih profesora. Osim stručnog vođenja tokom obilaska izložbe autorka izložbe kustoskinja Msc Ilinka Ćetković je u više navrata, učenicima osnovnih i srednjih škola, održala predavanja o ekološkoj ulozi gljiva u prirodi i važnosti očuvanja biodiverziteta, kao i o otrovnim i jestivim vrstama gljiva u Crnoj Gori. Na eksponatima koji su postavljeni na izložbi, učenici lako uočavaju razlike i sličnosti najčešćih otrovnih i jestivih pečuraka kod nas.

Do sada su naši gosti bili učenici osnovnih škola „Maksim Gorki“, „Štampar Makarije“, “Radojica Perović” (šesti razred) i “Branko Božović” (učenici dodatne nastave i goranske sekcije), obrazovne ustanove „Plavo jedro“, gimnazije „Slobodan Škerović“, kao i gimnazije u Danilovgradu „Petar I Petrović Njegoš“.

Zbog interesovanja javnosti, do sada su četiri medijske kuće ispratile ovu izložbu, pri čemu je autorka iznijela osnovnu ideju i koncept izložbe uz kratka stručna objašnjenja.

Izložba će biti otvorena do šestog maja, a zainteresovani posjetioci je mogu obići u periodu od 9 do 17 časova svakog radnog dana u našem galerijskom prostoru. Grupne posjete se moraju prethodno najaviti na e-mail: info@pmcg.co.me

Povezani članci