PRVIH ČETIRI MJESECA U 2023.

Prirodnjački muzej Crne Gore i ove godine potvrđuje prepoznatljivost i vidljivost na muzejskoj sceni.

Za prvih četiri mjeseca 2023. godine izložbenu galeriju Prirodnjačkog muzeja obišlo je 3.416 posjetilaca. U odnosu na dosadašnji period rada Muzeja, ovo je ogroman porast broja sugrađana i turista koji su galeriju Muzeja posjetili zbog novih edukativnih sadržaja i vizuelnih doživljaja.

Veliki udio ovom broju doprinose naši najmlađi i najdraži gosti, predškolarci i učenici osnovnih škola. Tako nas je posjetilo 2.372 djece predškolskog i 109 školskog uzrasta. Odraslih posjetilaca je bilo 1.044.

Izložba „Delfin je moje ime“ koja je realizovana u saradnji sa Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis, sa svojom VR stanicom je doprinijela ovako velikom broju naših gostiju.

Stručni kadar Prirodnjačkog muzeja se pobrinuo da i kroz radionice iz svojih oblasti rada, prenesu svoja znanja posjetiocima. Za četiri mjeseca organizovali smo preko 30 radionica, a teme su bile raznovrsne, od morskog svijeta, svijeta gljiva, algi i biljaka, do insekata, riba, gmizavaca i sisara.

Uskoro je Međunarodni dan muzeja (18. maj), kada Vas očekuje nova izložba u Galeriji Prirodnjačkog muzeja, ali o tome uskoro opširnije.

Povezani članci