IZLOŽBA „OTROVNI I JESTIVI UKRASI PRIRODE“ OD 13. MAJA U ZAVIČAJNOM MUZEJU U PLJEVLJIMA

Izložba “Otrovni i jestivi ukrasi prirode”, kako je i planirano, zatvorena je 6. maja, ali će u petak 13. maja “oživjeti” u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja u Pljevljima.

Tokom njenog trajanja u Galeriji Prirodnjačkog muzeja, ugostili smo brojne posjetioce, a izložbu su imali priliku vidjeti, i o izložbenim eksponatima nešto naučiti kroz brojne radionice i predavanja, učenici iz većine podgoričkih škola, ali i drugari iz drugih naših gradova, o čemu smo u više navrata izvještavali. Drago nam je da je izložba izazvala veliku posjećenost, jer nam se čini da su gljive neopravdano zanemarivane godinama, te smo bili prijatno iznenađeni zainteresovanošću koja je trajala do samog zatvaranja. Poslednje sedmice izložbu je posjetilo 300 učenika O.Š. “Vuko Jovović” iz Danilovgrada, a poslednjeg dana trajanja izložbe i 100 učenika O.Š. “Maksim Gorki” iz Podgorice.

Osim školaraca, izložbu su posjetili i studenti prve godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici, odsjek biologija, u pratnji Dr Mijata Božovića.

Takođe, na poziv Hrvatskog botaničkog društva održano je i on-line predavanje o gljivama tokom kojeg su zainteresovani fotografijama “provedeni” kroz izložbu.

 

Povezani članci