EVROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA 2022. U PETAK, 30. SEPTEMBRA

Prirodnjački muzej Crne Gore i Fondacija za promovisanje nauke PRONA organizuju Manifestaciju Evropska noć istraživača, pod pokroviteljstvom Evropske Komisije, kroz program Horizon 2020. Manifestacija se ove godine održava 30. septembra u prostorijama Bemax Arene, a pod sloganom „Oblikuj budućnost“.

Prirodnjački muzej će, među ostalim izlagačima u Bemax areni, za posjetioce, prventsveno učenike, pripremiti interaktivne edukativne radionice na kojima će se moći vidjeti i naučiti dosta toga zanimljivog o živom svijetu, a što je najbitnije… učiće kroz igru.

Centralni događaj koji Muzej priprema je nova izložba „Priča o drveću“, koja će svečano biti otvorena  u prostorijama Fondacije Petrović Njegoš u 20h, takođe 30. septembra. Osim toga, vrata našeg galerijskog prostora u ulici Oktobarske revolucije će biti otvorena za sve posjetioce u periodu od 9 do 17 časova.

Sve ljubitelje prirodnih nauka pozivamo da posjete izlagače u prostoru Bemax Arene u periodu od 12 do 19 časova, a nakon toga od 20h izložbu „Priča o drveću“.

Povezani članci