Učenici ponovo u posjeti Prirodnjačkom muzeju

Nakon višemjesečne pauze, učenici osnovnih i srednjih škola su počeli ponovo organizovano da posjećuju stalnu izložbenu postavku. Uz poštovanje mjera nošenja maski i boravka samo određenog broja posjetilaca istovremeno u prostoru, posjete će se organizovati i ubuduće.

Tako su 1. juna 2021. godine stalnu izložbenu postavku posjetili učenici drugog razreda osnovne škole “Milorad Musa Brurzan” iz Podgorice, sa učiteljicama. Proveli su vrijeme uz muzejske eksponate i saznali mnoštvo zanimljivih informacija o živom svijetu koji ih okružuje, zaključujući dječije maštovito kako Crna Gora iako nije džungla ipak je dom velikom broju živih bića. Neka od njih, složili smo se, moraju doći ponovo da vide kako bi ih bolje upoznali.

U petak, 4. juna su nas posjetili podgorički gimnazijalci. Da ovo ne bude obična posjeta, potrudili su se i đaci i profesori, tako da je održana prava smotra ornitološkog znanja, i to na tečnom engleskom jeziku. Poslije održane kviz-prezentacije profesorice Marije Kojić, o pticama po svom izboru su nadahnuto referisali učenici. Kustosu u zbirci ptica Andreju Viziju je preostalo da doda nekoliko detalja i sa zadovoljstvom zaključi kako ornitologija u Crnoj Gori ima svijetlu budućnost!

Nataša Karadžić, Andrej Vizi

 

Povezani članci