UČENICI BRITANSKE MEĐUNARODNE ŠKOLE I STUDENTI UDG-a U POSJETI MUZEJU

Galerija Prirodnjačkog muzeja je ovih dana privukla nove posjetioce.

Učenici Britanske međunarodne škole „Arcadia Academy“ sa sjedištem u Kotoru, u ponedeljak, 27. februara, bili su u posjeti Prirodnjačkom muzeju. Ovu školu pohađaju djeca od 3 do 18 godina, kojima je maternji neki od stranih jezika, a porijeklom su iz različitih zemalja Evrope, Azije i Afrike. Ovog puta u gostima su nam bili najmlađi školarci. Naša kustoskinja Mr Suzana Malidžan, inače muzejski savjetnik u Zbirci insekata, provela ih je kroz izložbenu galeriju, gdje su uz razgovor na engleskom jeziku naučili puno o zanimljivostima iz svijeta životinja, biljaka i gljiva. Takođe, imali su priliku da uživaju u virtuelnom svijetu plivajući sa delfinima i šetajući sa dinosaurusima, u čemu su naročito uživali.

U okviru nastavnih aktivnosti studenti Fakulteta za kulturu i turizam Univerziteta Donja Gorica, u petak su prisustvovali predavanju na temu kako je biti kustos u Muzeju. Uz upoznavanje sa počecima rada Muzeja, studente su kustoskinje Dr Lidija Polović i Dr Nada Bubanja upoznale i sa načinom formiranja i vođenje različitih zbirki Muzeja.

Uskoro počinje realizacija i radionica za osnovce na druge teme, kojima će dopuniti znanje iz biologije sa redovne nastave. Više o tome uskoro.

28. februar 2023.

Povezani članci