RADIONICE U AMBIJENTU VAN ŠKOLSKIH KLUPA

Kako prepoznati zmije otrovnice, Priča o ajkulama, Biljke u koferu, Šumsko meso, Ko se boji slijepog miša još . . . ovo su naslovi nekih od radionica koje kustosi Prirodnjačkog muzeja održavaju učenicima, uglavnom osnovnih škola.

Odgovor škola, da organizovano dovode učenike na željene radionice, iznad je naših očekivanja. U ambijentu izložbene galerije Muzeja, svako predavanje djeluje zanimljivije, lakše se pamti.

Do sada je učenike sa jestivim gljivama kao šumskim mesom i njihovim otrovnim pandamima upoznala kustoskinja Mr Ilinka Ćetković. Obično se plašimo onoga što nam je nepoznato, a strah od zmija – ofiofobija, kao i većina strahova, može se pobijediti znanjem. Zato je kustoskinja u Zbirci gmizavaca Dr Lidija Polović učenike uputila u osnovne odlike zmija sa naših prostora. Sa kustoskinjom MSc Čedom Ivanović mlađi učenici su zaronili u mora i okeane i saznali zašto delfini spadaju u grupu najinteligentnijih životinja.

Koliko god nam dopuštaju mogućnosti, a da ne zanemarimo i ostale zadatke Prirodnjačkog muzeja, odazvaćemo se željama učenika za sticanjem znanja na malo drugačiji način, van školskih klupa.

Dio atmosfere sa naših radionica možete pogledati u galeriji fotografija u prilogu.

 

Povezani članci