IZLOŽBU „ŽIVOTINJE AFRIKE“ SVEČANO OTVORILA MINISTARKA KULTURE I MEDIJA U GALERIJI PRIRODNJAČKOG MUZEJA CRNE GORE

Uz prisustvo velikog broja gostiju, sinoć je u galeriji Prirodnjačkog muzeja Crne Gore Ministarka kulture i medija dr Tamara Vujović svečano otvorila izložbu „Životinje Afrike“.

Kao što je navela direktorica Prirodnjačkog muzeja dr Natalija Čađenović „Afrika je za nas uvijek egzotični kontinent, sa brojnim staništima koja ne možemo sresti u Evropi“ i mi ovom izložbom predstavljamo samo dio biodiverziteta, i to dio najmarkantnijih kičmenjaka Afrike. Izložba je organizovana u saradnji sa Prirodnjačkim centrom Svilajnac, a direktorica Centra Sara Stevanović je istakla da je i za njih ovakav vid saradnje novo pozitivno iskustvo.

Zbog ograničenja izložbenog prostora nećete vidjeti odraslog slona ili žirafu, ali ćete se sresti sa nilskim krokodilom dužine pet metara, bijelim nosorogom težine skoro pet tona, a koliko su veliki gnu ili impala pozivamo Vas da se sami uvjerite posjetom našoj galeriji.

Muzej savremene umjetnosti je obogatio izložbu sa predmetima iz svoje Afričke zbirke, a zahvalnost dugujemo i ERSTE banci na prepoznavanju značaja kulturnih događaja pružajući nam finansijsku podršku.

 

Galerija je u ulici Oktobarske revolucije 74.

Otvorena je radnim danima od 9 do 17h i subotom od 10 do 14h.

 

Ulaz je besplatan za djecu do šest godina, za djecu stariju od šest godina i studente ulaz je 1€, dok je za odrasle 2€. Za grupne posjete, pet i više posjetilaca, ulaznica je 1€ po osobi.

Molimo Vas da grupne posjete najavite na e-mail: info@pmcg.co.me, kako ne bi dolazilo do prevelike gužve.

Povezani članci