30. SEPTEMBAR – FESTIVAL EVROPSKA NOĆ ISTRAŽIVAČA 2022.

Sada već tradicionalno, četrnaestu godinu za redom, Prirodnjački muzej Crne Gore i Fondacija za promovisanje nauke Prona organizuju Manifestaciju Evropska noć istraživača, a pod pokroviteljstvom Evropske Komisije, kroz program Horizon 2020. Manifestacija se ove godine održava 30. septembra u prostorijama Bemax Arene, a pod sloganom „Oblikuj budućnost“.

Osim kao organizator, Prirodnjački muzej će i ove godine biti jedan od izlagača, a za posjetioce smo pripremili pet interaktivnih edukativnih radionica. Školarci, kao naša ciljna grupa, moći će vidjeti i naučiti dosta toga zanimljivog o živom svijetu, a što je najbitnije… učiće kroz igru. Raduje nas što se nakon dvije godine „online režima rada“ vraćamo „tradicionalnom“ načinu prezentovanja sadržaja, jer je interakcija između publike i istraživača ipak najefikasnija. Uostalom, naše prezentacije su uvijek bile dobro posjećene, pa nema razloga da tako ne bude i sada.

Osim toga, vrata našeg galerijskog prostora će toga dana biti otvorena za sve posjetioce u periodu od 9 do 20 časova, a centralni događaj koji Muzej priprema je nova izložba koja će svečano biti otvorena 30. septembra u prostorijama Fondacije Petrović Njegoš. Biće to jedna lijepa botanička priča, a svi zainteresovani nas mogu posjetiti tom prilikom, ali i tokom cijelog trajanja postavke.

Sve ljubitelje prirodnih nauka pozivamo da posjete sve izlagače u prostoru Bemax Arene u periodu od 12 do 19 časova, a u galeriji fotografija možete pogledati kako smo se tim povodom družili proteklih godina.

Suzana Malidžan i Ilinka Ćetković

22.09.2022

 

 

Povezani članci