Odbor Skupštine CG u posjeti PMCG

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore sa Predsjednikom odbora Radulom Novovićem na čelu, posjetio je u petak, 12. aprila 2019. godine, Prirodnjački muzej Crne Gore u Podgorici. U okviru posjete održan je sastanak sa direktoricom Prirodnjačkog muzeja dr Lidijom Polović i sekretarom ustanove Lidijom Pantović a sastanku je prisutvovala i dr Natalija Čađenović kao član Savjeta muzeja i predstavnik stručnog kadra.

Posjeta je organizovana sa ciljem upoznavanja Odbora sa prioritetima razvoja kulture u Crnoj Gori, kao i sagledavanja stanja u crnogorskim institucijama kulture.

Direktorica i sekretar ustanove upoznale su članove Odbora sa rezultatima rada Muzeja u 2017. i 2018. godini kao i aktivnostima planiranim u 2019. godini. Poseban akcenat je stavljen na rješavanje pitanja smještajnih i izložbenih kapaciteta vrijednog i prirodnjačkog materijala kojim muzej raspolaže u svojim zbirkama. Predsjednik odbora Radule Novović je izrazio spremnost odbora da pomogne u ostvarivanju jednog od proritetnih ciljeva muzeja, koji bi trebao rezultirati obezbjeđivanjem izložbenih prostorija u vlasništvu Prirodnjačkog muzeja, čime bi se u značajnom i unaprijedla obrazovna, kulturna i turistička ponuda glavnog grada.

Link:

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...