Izložba "Priroda nas spaja"

Poster

PRVA STALNA IZLOŽBA "PRIRODA NAS SPAJA" JE ZATVORENA.

 

Izložba biodiverziteta Crne Gore “Priroda nas spaja” je prva stalna izložba koja predstavlja novi kulturno - obrazovni i turistički sadržaj u glavnom gradu. Na prostoru od oko 300m2 postavljeno je ukupno 13 tematskih cjelina koje prikazuju floru, faunu i fosile Crne Gore. Vjerno prikazani prizori iz prirode u formi diorama simuliraju prirodna staništa u kojima se mogu sresti mnogobrojne vrste životinja i biljaka Crne Gore. Svi izloženi muzejski predmeti potiču iz zbirki Prirodnjačkog muzeja.

Izložba je namijenjena najširoj javnosti, prije svega djeci. U tu svrhu pripremljeni su bogati edukativni sadržaji u vidu interaktivnih panela prilagođenih potrebama i interesima različitih posjetilaca.Za one koji žele da kroz zabavu saznaju više i testiraju svoje znanje, izložba nudi elektronske kvizove i edukativne igrice na popularnim tabletima.

Cilj naše izložbe je da posjetiocima prenese dio znanja o prirodi, njenoj vrijednosti i ulozi čovjeka kao njenog neodvojivog dijela.

Servisne informacije:

Adresa: 81000 Podgorica, Vlada Ćetkovića bb
Telefoni: 00 382 (0)20 220 496 
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Radno vrijeme:  

01. - 31. avgusta izložbeni paviljon je zatvoren 

Od 01. septembra izložbeni paviljon je otvoren: 

09:00-17:00 svim radnim danima osim ponedjeljka

17:00-19:00 subotom i nedjeljom

Ponedjeljkom je izložba zatvorena

Cijena ulaznice:

Odrasli - 2 €

Djeca do 18 godina - 1 €

Grupne posjete (10 i više osoba) - 1 €

Porodična karta (2 odraslih + 2 ili više djece) - 5 €

Za djecu mlađu od 6 godina ulaz je besplatan

Korisne informacije:

Izložbeni paviljon se nalazi u Ulici Vlada Ćetkovića u neposrednoj blizini parka Tološka šuma. Udaljenost od strogog centra grada je 2,5 km. Lokacija je lako dostupna bulevarom  Mihaila Lalića pješice, biciklom ili autom. Parking je besplatan. Izložba se trenutno nalazi samo na prvom spratu, a pristup je preko stepeništa.

Na raspolaganju su i dvojezični informativni paneli i interaktivni ekrani osjetljivi na dodir. Moguća je organizacija vođenih tura na crnogorskom/srpskom i engleskom jeziku. U sklopu izložbe se nalazi i suvenirnica sa autentičnim suvenirima Prirodnjačkog muzeja.

Sve dodatne informacije možete dobiti na broju 020 220 496 ili na e-mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Preuzmi dokumenta:
Povratak nazad