Izložba "Inspiracija" u Mojkovcu

Mojkovac, 2016.g.

 

Izložba Prirodnjačkog muzeja Crne Gore o planini Sinjajevini pod nazivom “INSPIRACIJA” realizuje u saradnji sa Opštinom Mojkovac i Centrom za kulturu „Nenad Rakočević“ iz Mojkovca.

"Snagu ove planine kriju njeni visoki vrhovi, okovani ledom tokom cijele godine, odakle „pucaju“ prostrani vidici na površ, kanjonske doline, susjedne grebene i udaljene planinske masive. Tamo rastu biljke koje su pobijedile ledeno doba. U njenim šumama žive najveće i najsnažnije životinje, pa i druge manje, ali veoma važne u svakodnevnim prirodnim dešavanjima ovog područja. A, ljepota? Ona se ogleda u bistrim vodama planinskih jezera – Zabojskog, Zminičkog, Ribljeg i Vražijeg jezera, zelenim livadama, pašnjacima… Kada osjetiš da čuješ ovu planini, znaj da ti je stigla INSPIRACIJA."

Izložbu sufinasira Opština Mojkovac uz pomoć Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori kroz Međuopštinski razvojni grant program. Projekat zaštite planine Sinjajevine sprovodi opština Mojkovac u partnerstvu sa opštinama Kolašin, Žabljak, Šavnik, Danilovgrad, a Agencija za zaštitu životne sredine je saradnik na projektu.

Izložba se održava u prostorijama Centra za kulturu „Nenad Rakočević“, Mojkovac, od 26-30. 09. 2016. godine

Radno vrijeme: 8:00 – 15:00 h

Svečano otvaranje: ponedjeljak, 26. septrembar u 13h

Povratak nazad