Druženje sa pobjednicima foto konkursa „Najljepša je Crna Gora“

05.06.2017

U petak, 2.juna 2017. godine Prirodnjački muzej Crne Gore bio je organizator izleta po Skadarskom jezeru. Tom prilikom ugostili smo učenike osnovnih škola iz Grahova, Nikšića, Tivta i Podgorice, njihove mentore i druge goste. Prirodnjački izlet je jedna od nagrada učenicima čije su fotografije u okviru foto konkursa „Najljepša je Crna Gora“ proglašene najboljim. Konkurs, a potom i izložba najboljih fotografija,organizovani su prošle godine, kao jedna u nizu aktivnosti kojima je Muzej obilježio obnovu državnosti i deceniju nezavisnosti.
Naše druženje je počelo u Virpazaru, odakle smo se brodićem uputili ka Vranjini i Centru za posjetioce, gdje smo bili u prilici da u pratnji vodiča pogledamo prirodnjačku postavku i čujemo osnovne i najzanimljivije podatke o samom nacionalnom parku Skadarsko jezero. Od Vranjine, brodićem nastavljamo u pravcu Karuča. Tokom krstarenja, kustosi Prirodnjačkog muzeja Crne Gore sa svojim gostima razgovarali su o prirodnim odlikama Skadarskog jezera, o pticama, biljkama, insektima, sisarima, gljivama...
Nakon više od pet sati provedenih u prelijepom prirodnom ambijentu, koji svakom posjetiocu ostavlja neizbrisiv trag u sjećanju, završili smo naše druženje po Skadarskom jezeru, uz nadu svih nas da će ovakvi događaji postati praksa u cilju edukacije mladih ljudi o nacionalnom prirodnom i kulturnom blagu i značaju njegovog očuvanja.
Naši partneri u organizaciji ovog događaju bili su Nacionalni parkovi Crne Gore, pa im se ovom prilikom zahvaljujemo na još jednoj uspješnoj, zajedno realizovanoj aktivnosti.

Go back