Projekat Museumcultour

30.07.2015

Projekat "Museumcultour – obogatimo kulturni turizam" je finansiran u sklopu IPA Adriatic programa prekogranične saradnje. Partneri u projektu su muzeji i srodne organizacije iz čitavog jadranskog područja: Italije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Albanije. Cilj projekta je

jačanje kulturnog turizma putem povećanja atraktivnosti muzeja, tj. postavljanjem novih i renoviranjem postojećih izložbi.

Prirodnjački muzej Crne Gore je u sklopu ovog projekta razvio svoju prvu izložbu stalnog karaktera u Podgorici, pod imenom "Priroda nas spaja". Cilj ove izložbe je da prikaže prirodne i kulturne vrijednosti karakterističnih ekosistema Crne Gore. Osim toga, projektom je podržana i razmjena studijskih posjeta i obuka u muzejskoj interpretaciji.

Izložba "Priroda nas spaja" u Podgorici je postigla izuzetan uspjeh i predstavlja sasvim novu turističku ponudu Glavnog grada. Doprinos ove izložbe je prepoznat i od strane nezavisne ekspertize Ministarstva kulture Crne Gore u sklopu projekta "Turistička valorizacija muzeja u Crnoj Gori".

Više o projektu možete pročitati na linku: http://www.museumcultour-ipa.eu/

 

Povratak nazad