𝐁𝐑𝐎𝐉𝐍𝐄 𝐀𝐊𝐓𝐈𝐕𝐍𝐎𝐒𝐓𝐈 𝐏𝐑𝐈𝐑𝐎𝐃𝐍𝐉𝐀Č𝐊𝐎𝐆 𝐌𝐔𝐙𝐄𝐉𝐀 𝐂𝐑𝐍𝐄 𝐆𝐎𝐑𝐄 𝐏𝐑𝐎𝐓𝐄𝐊𝐋𝐄 𝐒𝐄𝐃𝐌𝐈𝐂𝐄

Za Prirodnjački muzej Crne Gore prošla sedmica je bila puna aktivnosti.

U okviru „Dana evropske kulturne baštine“ od 25. do 27. septembra u galeriji Prirodnjačkog muzeja održane su kreativne edukativne radionice na temu „Ljekovite biljke i njihova primjena“.

Povodom „Dana nauke i inovacija“ u četvrtak, 28. septembra, u saradnji sa tehnološko-inovacionim centrom Tehnopolis, izložba „Delfin je moje ime“ svečano je otvorena u prostorijama Tehnopolis u Nikšiću.

Manifestacija kojom Prirodnjački muzej po drugi put obilježava međunarodni dan slijepih miševa, pod nazivom „Ko se boji slijepog miša još“, uz razigranu i veselu atmosferu sa najmlađima kao našim najdražim posjetiocima, održana je u četvrtak od 18h u galeriji Muzeja.

Isto veče, 28. septembra, uoči Međunarodne noći istraživača, svečano smo, u galeriji Prirodnjačkog muzeja, otvorili i izložbu „Magija preobražaja“. Autori, kustosi Prirodnjačkog muzeja, pojašnjavaju procese neobičnih i neočekivanih načina transformacija živih bića.

Aktivnosti Muzeja su kompletirane u petak 29. septembra, kada je svečano otvorena manifestacija „Međunarodna noć istraživača“ u kojoj je Prirodnjački muzej jedan od organizatora i učesnika.

O svemu ovome ćemo zanimljive priloge objavljivati narednih dana, za sada u galeriji pogledajte dio atmosfere sa ovih događaja.

Povezani članci